Πρόγραμμα Ημιαυτόνομης Διαβίωσης για παιδιά και νέους που ζουν σε Δομές Παιδικής Προστασίας

Δημοσιεύθηκε η πρόσκληση χρηματοδότησης για το πρόγραμμα «Ημιαυτόνομη διαβίωση σε διαμερίσματα ατόμων από δεκαπέντε ετών και άνω, που διαβιούν σε Μονάδες Παιδικής Προστασίας και Φροντίδας», σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

Το πρόγραμμα συνολικού προϋπολογισμού 12,6 εκατ. €, υλοποιείται στο πλαίσιο της δράσης «Ενίσχυση της παιδικής προστασίας», του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας – Ελλάδα 2.0, με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU.

Αφορά στη χρηματοδότηση δικαιούχων φορέων για τη λειτουργία διαμερισμάτων ημιαυτόνομης διαβίωσης για παιδιά και νέους ηλικίας 15 έως 26 ετών, που ζουν σε ιδρύματα, είτε φιλοξενούνται προσωρινά για λόγους προστασίας, σε κάποιο νοσοκομείο.

Το πρόγραμμα καλύπτει:

  1. Στέγαση μέσω επιδότησης ενοικίου, καθώς και κάλυψη όλων των λειτουργικών και πάγιων δαπανών, συμπεριλαμβανομένου του υλικοτεχνικού εξοπλισμού που απαιτείται και της συντήρησης αυτού.
  2. Παροχή υπηρεσιών καθημερινής φροντίδας, ψυχοκοινωνικής στήριξης και διασύνδεσης με συμπληρωματικές κοινωνικές παροχές και υπηρεσίες.
  3. Την πλήρη σχολική και ακαδημαϊκή ένταξη των ωφελούμενων, υπηρεσίες εκπαίδευσης, ενίσχυσης δεξιοτήτων, εργασιακή συμβουλευτική και διασύνδεση με την αγορά εργασίας για τα ενήλικα άτομα.

Σκοπός του προγράμματος είναι υποστήριξη των ωφελούμενων, σε κατάλληλο πλαίσιο εξατομικευμένης φροντίδας και υποστήριξης, σύμφωνα με τις ικανότητες και δεξιότητές τους, λαμβάνοντας υπόψη τις αναπτυξιακές τους ανάγκες, προκειμένου να επιτευχθεί η σταδιακή και ομαλή αυτονόμησή τους, καθώς επίσης και η εφαρμογή των δημόσιων πολιτικών αποϊδρυματοποίησης.

Διαμερίσματα ημιαυτόνομης διαβίωσης μπορούν να λειτουργήσουν δημόσιοι ή ιδιωτικοί φορείς που δραστηριοποιούνται στην παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας σε ανηλίκους ή και σε Άτομα με Αναπηρία.

Οι αιτήσεις χρηματοδότησης υποβάλλονται από 26/08/2024 έως 30/06/2025, ηλεκτρονικά στο Πληροφοριακό Σύστημα του έργου https://mhd.anynet.gr

Διαβάστε αναλυτικά τους όρους και προϋποθέσεις συμμετοχής στην Πρόσκληση του έργου.

Πληροφορίες και ενημέρωση για το έργο παρέχονται στην ιστοσελίδα του Φορέα Υλοποίησης, που είναι η Γενική Γραμματεία Δημογραφικής και Στεγαστικής Πολιτικής του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας https://minscfa.gov.gr/

Προηγούμενο Έρευνα του ΙΕΛΚΑ: Μειωμένες τιμές για 4ο συνεχόμενο μήνα στα σούπερ μάρκετ σε σχέση με έναν χρόνο πριν
28ης Οκτωβρίου & Πλ. Ηρώων,
Τ.Κ. 27100 ΠΥΡΓΟΣ

Επικοινωνία

Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
8:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας